Communiceren met dieren – deel 2

Tip 3: Praat tegen je dier

communiceren met dieren deel 2
Bouke met DJ

Praten tegen je eigen dieren is eigenlijk heel makkelijk. Stel je gewoon voor dat ze alles begrijpen wat je denkt of zegt, of je nu dichtbij of ver weg bent. Twijfel er niet aan en geloof erin!

* Vakantie.
Wanneer je op vakantie gaat en je precies vertelt wat er gaat gebeuren, dan begrijpt het dier jou. Of, als je weggaat en de hond mag niet mee: leg haar uit wat je gaat doen, waarom ze niet mee mag en wanneer je weer terugkomt. Dus net alsof je tegen een kind praat.

* Geen radiografisch bestuurbare voorwerpen.
Let op: het feit dat jouw dieren je begrijpen, betekent niet dat zij alles zullen doen wat jij vraagt! Het zijn geen radiografisch bestuurbare voorwerpen die je zomaar kunt opdragen wat jij wilt. Ze begrijpen alleen dat wat jij vraagt.

* Probeer het maar eens uit.
Je dier zal niet altijd direct en duidelijk zichtbaar reageren, maar reken er maar op dat zij begrijpt wat je bedoelt. Het zal een aanvulling op jullie leven zijn!

Tip 4: maak hartscontact
Lees HIER hoe je dat het beste kan doen.

Tip 5: Denk in plaatjes
Praat eens met je dier in plaatjes. Dat wat je uitzendt, ontvangt je dier. Zie het alsof je je dier een e-mail stuurt. Je drukt wel op de knop ‘Verzenden’, maar of je email is aangekomen, dat weet je pas zeker als de ander reageert. Plaatjesdenken met je eigen dier gaat net zo. Alleen kan het bij dieren lijken alsof ze geen interesse hebben. Vaak gaan ze gewoon door met waar ze mee bezig waren terwijl jij je net staat af te vragen: Zeg eh, kun je effe op Reply drukken?

Plaatjesdenken met je dier gaat als volgt:
Je denkt aan je dier en roept in gedachten haar naam. Dan neem je het plaatje in gedachten dat je haar wilt laten zien.

* Heilzaam
Het plaatjesdenken kan heel heilzaam zijn voor een dier. Als een dier erg bang is voor een bepaalde situatie (een dierenartsbezoek bijvoorbeeld), leg haar dan uit wat er gaat gebeuren. Zie het als een stripverhaal in fotovorm: plaatje voor plaatje leg je bij elke handeling uit wat het dier mogelijk zal gaan voelen, waar zij mogelijk zal worden vastgehouden, wat ze gaat ruiken, wat ze zal zien, wat ze gaat proeven en wat ze gaat horen. Probeer je daarbij zoveel mogelijk in haar situatie te verplaatsen.

* Eerlijk
In de communicatie met dieren is eerlijkheid van groot belang. Geef dus eerlijk aan wat er met het dier gaat gebeuren. Gaat er een handeling plaatsvinden die mogelijk pijn doet, zeg dat er dan bij. Vertel ook dat die pijn tijdelijk is en dat ze zich daardoor bijvoorbeeld minder ziek zal voelen. Dieren waarderen eerlijkheid en wanneer het dier weet dat jij zuiver bent, zal het je vertrouwen. Dit komt jullie band alleen maar ten goede.

* Erg belangrijk
Ben je zelf bang voor een bepaalde situatie, bijvoorbeeld dat je dier de dierenarts aanvliegt, dan zie je dit onbewust al voor je. Je dier vangt ook die plaatjes op. Het kan gaan denken dat jij wilt dat het zich gedraagt zoals jij je het hebt voorgesteld.

* Bewust van je eigen gedachten
Belangrijk is dus dat je jezelf bewust wordt van je eigen gedachten en vooronderstellingen. Sta je al stijf van de zenuwen omdat je niet weet hoe je je dier nu weer de wachtkamer in krijgt, probeer die negatieve gedachtegang dan om te vormen.
Ontspan en probeer een plaatje te zien van jouw dier bij de dierenarts: een voorbeeldig dier dat zich gewillig laat behandelen.

* Een betrokken dier
Je kunt dat plaatjesdenken gewoon tijdens je dagelijkse bezigheden oefenen, bij alles wat je doet. Koop je voor je dier iets lekkers in de winkel, dan maak je een plaatje van jezelf terwijl je het lekkers uitzoekt. Ga je even boodschappen doen, dan maak je een plaatje van jezelf op het moment dat je terugkomt en je dier begroet. Je dier raakt op deze manier meer betrokken bij wat er om haar heen gebeurt en dat verstevigt de onderlinge relatie,
in bepaalde gevallen met opzienbarend resultaat.

Conclusie
Zoals je hebt kunnen zien is communiceren met dieren niet zo moeilijk als het lijkt.
Stel jezelf werkelijk open voor het dier, volg de 5 stappen en je legt al de basis voor telepathisch en intuïtief praten met je dier.
● Door middel van goed te aarden, houd je contact met de grond en kun je een solide, wezenlijk contact bewerkstelligen.
● Door middel van stilte in jezelf kun je werkelijk horen wat er gezegd wordt in de communicatie tussen jou en het dier.
● Door middel van het maken van hartscontact, maak je een diepe verbinding op zielniveau.
● Door middel van het simpelweg praten tegen je dier zul je de onderlinge communicatie verstevigen en zal het onderlinge begrip groeien.
● Door middel van plaatjesdenken leg je aan het dier uit wat er aan de hand is, en het dier zal jou steeds beter begrijpen.